Directx 12 är en av de mest efterlängtade nyheterna i Windows 10 men än så länge lyser både spel och prestandatester med sin frånvaro. Bortsett från ett par enstaka teknikdemo står Windows 10-användare i väntans tider, något som nu mildras av 3D-grafikern Cryzenx som släpper en nerladdningsbar Directx 12-version av grafiskt imponerande Elemental Demo.

Elemental Demo är en grafikdemo byggd kring Unreal Engine 4.9 som använder sig av flera häftiga effekter från den välkända grafikmotorn. Till skillnad mot merparten av grafikdemo som presenteras av privata 3d-artister är Elemental Demo även interaktivt och användare själva kan traska runt i det rasade citadellet. Även om spelupplevelsen knappast är i fokus får datorn och grafikkortet jobba i realtid med att rita upp de grafiska effekter som renderas och i den senaste versionen av Elemental Demo är det Dirextx 12 som används.

Enligt skaparen Cryzenx levererar Directx 12 versionen av Elemental Demo märkbart bättre prestanda än den tidigare Directx 11-versionen, på den nivå att det till och med överraskade Cryzenx själv.

”dx12 is crazy never expected that big jump, skriver Cryzenx i en kommentar på Youtube.”

Med Elemental Demo är det med andra ord möjligt för Windows 10-användare som sitter på den senare generationens Geforce eller Radeon-grafikkort att sträcka på de stela Directx 12-benen. Nu inväntar vi bara mer avancerade grafiktester och inte minst spel som förlitar sig på Directx12 med bättre prestanda och grafiska effekter som följd.

Obs. Varken testverktyget Fraps eller systemövervakningsmjukvaror som MSI Afterburner och Asus GPU Tweak stödjer idag Directx 12. Elemental Demo innehåller däremot en egen bilfrekvens räknare för den som vill få en känsla för prestandan på sitt system.

Läs även

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ZiderBlaxxorPer LunqvistTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Kommer något test ifrån eran sida som visar hur stor skillnaden är mellan DX11 och DX12?

Tobberian
Medlem
Tobberian

Oj en ”bilfrekvens räknare”.. lyxigt. 😉

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Är det bara jag, men ser det inte ut som skit??

Blaxxor
Medlem
Blaxxor

Samma för mig Per. Tycker också det ser ut som skit. Dock bra fps på min burk.

Zider
Gäst
Zider

En länk till youtube som dirigerar om till file-upload.net där det står nåt skit på tyska och nerladdningsknappen vill erbjuda mig en vinst för att jag har Alltele som ISP.. Känns ju seriöst.

Zider
Gäst
Zider