Med ett kompakt tangentbord frigör du mer skrivbordsyta till annat – vi har testat Ozones första TKL-tangentbord, aluminiumprydda Ozone Strike Battle.

Den här artikeln är en del av Svenska Tangentbordsguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med tangentbord att göra.


Ozone är tillbaka i guiden med en ny tangentbordsmodell. Ozone Strike Battle är ett kompakt tangentbord i TKL-klassen och är Ozones fjärde modell på marknaden.

StrikeBattle_1

Ozone Strike Battle
Brytare Cherry MX Red
Tangentbelysning Ja, invidiuell röd
USB-hub/ljud Nej
Makrotangenter Nej
Mediatangenter Nej, F-funktion
Inbyggt minne Nej
Mått 351 × 34 × 123 mm
Kabel 1.5 meter
Anslutning 1 x USB 2.0
Cirkapris 849 kronor (Lägst på prisjakt.nu: pjkod)

Design

Ozone Strike Battle är ett kompakt tangentbord och tar inte upp mycket plats på skrivbordet. Tangentbordet är väldigt minimalistiskt i både layout och design. Brytarna är ytmonterade på en snygg aluminiumplatta. Det finns två versioner av Strike Battle där skillnaden är färgen på aluminiumytan, den finns i svart eller röd. Vårt testexemplar har den röda plattan och sticker ut lite mer än den svarta varianten. Tangentbordet är inte större än de 88 tangenterna kräver och väger inte ens 700 gram. Trots att tangentbordet är väldigt lätt så ligger det bra på skrivbordet tack vare gummifötterna på undersidan.

Strike Battle har inviduell röd tangentbelysning som matchar bra mot den röda aluminiumfinishen. Cherry MX-baserade tangentbord kan ha lite problem med ojämn belysning och även om Ozone jobbat hårt med att undvika detta så finns det några enstaka tangenter där skuggningarna uppstår, men överlag är tangentbelysningen jämn och bra. Byggkvaliteten är överlag riktigt bra och tangentbordet känns stabilt trots sin minimala design.

StrikeBattle_2

StrikeBattle_5

StrikeBattle_3

Media och makrotangenter

Ozone Strike Battle är ett tangentbord för alla de som gillar minimalism och less is more. Det finns inga dedikerade makrotangenter men navigationsklustrets sex tangenter går att programmera som makrotangeter. Utöver makrofunktionen så finns det mediakontroll som F-funktion. Tangentbordet har även möjligheten att stänga av windowstangenten så man inte råkar minimera spelet. Det finns även möjlighet att ändra tangentbordets pollingrate direkt via F-funktionalitet. 125, 250, 500 och 1000 hertz finns att tillgå.

StrikeBattle_7

StrikeBattle_6

Brytare

Ozone Strike Battle använder sig utav Cherry MX brytare och för att tillfredställa alla sina kunder går tangentbordet att få i alla de fyra vanliga färgerna: Red, blue, black och brown. Vårat testexemplar har Cherry MX Red under topparna och brytarna beter sig precis som man kan förvänta sig. Snabb respons och ingen ghosting tack vare att Ozone utrustat tangentbordet med NKRO.

StrikeBattle_4

Mjukvara

Ozone har precis som på sina tidigare modeller valt att utveckla en mjukvara specifikt för Strike Battle. Mjukvaran är väldigt lik mjukvaran till Strike Pro. Den innehåller stöd för att programmera om alla tangenter förutom F-tangenterna, FN-tangenten och windowstangenten. Utöver det så finns det ett bra stöd för att programmera om navigationsklustret till makrofunktionalitet. Det finns även avancerade inställningar för att ställa pollingrate och belysning i mjukvaran, något som man också kan ställa in direkt på tangentbordet. Mjukvaran är enkel att använda och har ett bra gränssnitt som gör det enkelt att ställa in det för att passa dig.

Synapse

Användning – Spel och kontorsarbete

Som speltangentbord så fungerar Ozone Strike Battle bra. Cherry MX brytarna presterar precis som vi blivit vana att de ska prestera. Snabb respons och ingen ghosting, allt för att varje tangent tryck ska räknas. Tack vare att tangentbordet har NKRO så finns det ingen risk för att något tangenttryck inte ska registreras. Som kontorsskrivbord är kanske inte tangentbord i TKL-klassen de mest optimala då de saknar numerisk sats, vilket kan vara ganska bekvämt att använda om man knappar in mycket siffror. Men för den som håller sig till vanlig text går det alldeles utmärkt att använda även vid vanlig skrift, även om det utan handlovsstöd kanske inte är optimalt att skriva längre uppsatser på.

Slutsats

Ozone Strike Battle är ett minimalistiskt speltangentbord för alla som gillar “less is more” och föredrar små, kompakta tangentbord. Det är ett snyggt och stilrent tangentbord som presterar bra i de spel vi testat det emot och även är trevligt att skriva på.

Ozone Gaming Strike Battle
6.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareCherry MX Red
BelysningIndividuell röd
Fördelar
+ Bra kvalitetskänsla
+ Smidig mjukvara
+ Kompakt
Nackdelar
- Inget handledsstöd
- Ej löstagbar kabel
Bra att veta
Har en bottenplatta i anodiserat aluminium.
Funktionalitet5.5
Kvalitetskänsla7.5
Komfort6.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Den här artikeln är en del av Svenska Tangentbordsguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid