I år bytte Nvidia processnod till TSMC:s 16-nanometersteknik för sina grafikkretsar, men redan nu talas det om ytterligare ett byte – till Samsung.

Ny tillverkningsteknik blev en hörnsten i årets nya grafikkretsar från både Nvidia och AMD, som båda två nu har migrerat från den förlegade 28-nanometerstekniken. För Nvidias del lanserades Pascal och GTX 1000-serien baserat på TSMC:s 16-nanometersteknik, medan konkurrenten AMD använder sig av 14-nanometersteknik från Globalfoundries.

Nvidia har fått mycket god kritik för energieffektiviteten i Pascal-familjen, men redan nu kommer uppgifter om att Nvidia planerar att byta från TSMC till en ny leverantör. Enligt den sydkoreanska tidskriften Chosun Biz kommer man istället att använda 14-nanometersteknik från Samsung.

Om uppgifterna stämmer kan det dels innebära en andra generation Pascal-grafikkretsar baserade på ny tillverkningsteknik, men även att nästa generations kretsar i Volta-familjen kan komma att produceras i Samsungs fabriker. Varför Nvidia väljer att byta till Samsungs processnod eller vilka kretsar som först kommer produceras med den är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
7 Årtal sedan

Kan det vara så att nVidia vill åt Samsungs 10 nm tillverkningsprocess? Kommande Exynos SoC kommer tillverkas med 10nm FinFET teknik.