Uppföljaren till den klassiska joysticken från Saitek som vunnit många hjärtan genom åren heter numera X52 Pro, och gör ett välkommet besök i testlabbet.

Den här artikeln är en del av Svenska Simulatorguiden, Sveriges största löpande test av simulatorutrustning. I guiden hittar du alltid våra senaste tester och rekommendationer, samt andra artiklar och nyheter för dig som vill lära dig mer om simulatorspel.

Saitek X52 släpptes så tidigt som 2005 och blev snabbt rätt verktyg för folk som ville höja sin simulator- och spelupplevelse. I samband med lanseringen av Flight Simulator X ett år senare blev modellen genast en klassiker. Detta då den erbjöd ett dedikerat reglage för gas utöver joysticken. Det är något som är väl lämpat för just flygsimulering.

Redan något år senare, 2007, kom Saitek X52 Pro och tog över stafettpinnen och det är denna något uppdaterade variant vi testar idag. Hur håller sig denna snart 10 år gamla design? Låt oss se!

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tobbe
7 Årtal sedan

Retro-recensioner.. nje.

Chris
7 Årtal sedan
Reply to  Carl Holmberg

Bra recension! Jag tycker det är bra med en test av en äldre produkt(i uppdaterad version) och hur den står sig idag. Detta kan få mig att införskaffa en Saitek, iallafall har intresset väckts igen. Som ni säger, inte många dom testar produkter som denna.
Fortsätt med detta!

Tobbe
7 Årtal sedan
Reply to  Carl Holmberg

En till recension skadar inte men.. bara lite störande när man tror det ska vara en joystick-nyhet. (Typ 8o … :\ ).

Tipsar om en ~500kr Thrustmasters.. T16000m. med grym HAL-sensor OCH twistrudder (om man gillar sånt). Den behöver nästan dock lite mod.. jag fixade triggerns preclick-dödzon. (Sen gillar jag mod men det är ganska lätt att fixa ett bättre inbyggt gasreglage, stänga av LEDsen och byta ut och flytta de malplacerade 6 högra knapparna också 🙂 ).

Mer kvalitets joysticks hade ju varit bra också.