LG:s nya Ultrafine 5K-skärm har visat sig lida av dålig EM-avskärmning. Skärmen måste därför placeras på säkert avstånd på minst 2 meter från trådlösa routrar.

LG lanserade nyligen sin första 5K-skärm i Ultrafine-familjen. Skärmen, som tagits fram i ett samarbete med Apple och som endast säljs via Apples egen butik, har dock visat sig lida av undermåligt skydd från elektromagnetisk strålning.

När kundrecensioner började strömma in på Apples hemsida visade det sig att flera kunder upplever problem med den nya skärmen. När monitorn placeras nära starka trådlösa sändare kan det uppstå störningar i bilden. I vissa fall kan störningarna till och med innebära att skärmen blir helt svart.

LG och Apple har bekräftat problemet, och rekommenderar att skärmen placeras minst 2 meter från trådlösa routrar. De problem som rapporterats har huvudsakligen berört strålning från just routrar, men brist på avskärmning kan även innebära problem med andra trådlösa enheter såsom datorer eller mobiltelefoner.

Ultrafine 5K ställer även till problem för inkopplade datorer

Utöver problem med själva skärmen i sig så rapporterar flertalet användare också att man upplevt stora problem när man försökt att koppla ur skärmen ur sin Mac-dator, vilket kan leda till krascher. I flera fall har det till och med varit så att problemet kvarstått och datorerna varit problematiska att starta även efter att skärmen kopplats ur.

En representant från LG säger dock till Ars Technica att dessa problem endast drabbat Ultrafine 5K-skärmen och ingen annan produkt. Samt att om man upplever problem med skärmen så ska man ta kontakt med LG och tillsammans med företaget försöka komma fram till en lösning. Ännu finns det inga uttalade planer på att återkalla eller ersätta skärmarna för användare som upplever elektromagnetiska störningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments