Trenden med kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum lämnade ett starkt avtryck på år 2018, något Nvidia nu kan komma att känna rejäla efterföljder av.

En amerikansk advokatfirma vid namn Schall Law är i processen att samla ihop missnöjda investerare i Nvidia för att lämna in en stämningsansökan mot företaget. Anledningen ska enligt advokatfirman vara att Nvidia gjort flera uttalanden som lovat hur företagets investerare inte skulle känna några negativa effekter om bubblan med kryptovalutor skulle spricka. Löften som senare visat sig vara ouppnåeliga.

Schall Law menar att Nvidia hävdat hur företaget är “mästare på att bevaka trenden med kryptovalutor och snabbt kan anpassa sig efter den ökade eller minskade efterfrågan”. Företaget ska även ha hävdat hur den starka efterfrågan från konsumenter på jakt efter nya grafikkort för speldatorer skulle kunna väga upp för potentiellt minskad efterfrågan från brytare av kryptovalutor. Advokatfirman nämner också hur Nvidia ska ha lovat att den som investerat pengar i företaget inte skulle känna av en plötslig död av trenden med kryptovalutor.

Detta ska enligt Shall Law visat sig vara lögner och investerare ska ha förlorat pengar efter att Nvidias aktievärden sjunkit som ett resultat av slutet på trenden med kryptovalutor.

Shall Law har nu påbörjat en process där advokatfirman försöker samla ihop så många investerare som möjligt för att kunna lämna in en så kallad “class action lawsuit”. En stämningsansökan där flera individer går ihop som samlad kraft för att dra en annan part, i detta fall Nvidia, inför rätta i ett försök att få kompensation.

Advokatfirman försöker samla ihop investerare som förlorat en summa på 100 000 dollar eller mer efter att Nvidias aktier började tappa värde. Stämningsansökan kommer sedan att lämnas in till en domare som i sin tur avgör huruvida fallet får en “class action”-stämpel eller ej efter den 19 februari 2019.

Detta innebär inte att Nvidia garanterat kommer att ställas inför rätta. I dagsläget är processen i ett tidigt skede och det återstår fortfarande att se om Shall Laws ansträngningar kommer att resultera i något konkret eller inte.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
JB
JB
5 Årtal sedan

Förlåt att jag påpekar det Mikael, kunde inte hålla mig (blir “störd”;), men du behöver korrigera rubriken, byta ut “FRAMFÖR” mot “INFÖR” (vilket du f.ö skriver på andra ställen).

Christoffer Ekberg
5 Årtal sedan

Varför dyker nVidias aktiekurs när kryptovalutornas valutakurserna gör det?

Henko
5 Årtal sedan

En kvalificerad gissning är att när valutakursen går ner så är folk mindre benägna till att köpa nya grafikkort för att bryta kryptovalutor.