Nästa generations APU-enheter från AMD är på väg och sakta men säkert dyker mer information upp. Nu har specifikationerna en åttakärnig Ryzen 5000 APU med klockfrekvenser upp till 4,75 GHz börjat cirkulera.

Vad som kan komma att bli en av flaggskeppsenheterna ur Ryzen 5000-seriens APU-enheter kan ha fått sina specifikationer röjda. Detta via forumet Chiphell där en skärmdump på vad som uppges vara en av de kommande processorerna detaljerad i mjukvaran CPU-Z.

Enheten i fråga har merparten av sitt namn censurerat i bilden. Vi kan dock se att det rör sig om en Ryzen 7 PRO-enhet ur 5000-serien med integrerad grafikkrets.

Den enhet som ska stå till svars för specifikationerna sägs komma med PCIe 3.0-stöd och det är fortfarande inte RDNA-arkitekturen som lagt grunden för den integrerade grafikkretsen. Övriga specifikationer som syns på bilden eller nämns i Chiphell-tråden inkluderar 16 MB L3 cache, 2 300 MHz frekvens för processorns Infinity Fabric och en enkärnig turbofrekvens på 4,75 GHz. När samtliga kärnor belastades ska turbofrekvensen ha gått upp till 4,05 GHz över alla kärnor.

AMD har ännu inte bekräftat när denna serie av APU-enheter kommer att lanseras. I dagsläget får vi nöja oss med läckor och rykten. Något som innebär att en nypa salt rekommenderas tillsammans med den information som cirkulerar innan AMD officiellt avtäcker processorserien.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bewise
3 Årtal sedan

Bra att AMD fortsätter framåt med sina apuer, personligen väntar jag in nästkommande generationer, förhoppningsvis så är det mer kraft i dom så att 1080p kan bli en verklighet!