Microsofts kommande Surface Laptop 4 sägs få tillgång till AMD-processorer för både upplagorna med 15 och 13 tums bildskärmar. Tidigare har det endast varit den större upplagan som sedan 2019 års Super Laptop 3 haft tillgång till en processor från det röda laget.

En ny rapport hävdar att det inte blir så jättemånga nyheter när Microsoft avtäcker nästa generations Surface Laptop. En av nyheterna påstås dock vara att båda storleksmodellerna av Surface Laptop 4 kommer att få möjligheten att utrustas med specialupplagor av AMD-processorer.

Rapporten kommer från WinFuture som hävdar att Microsoft kommer att lansera nästa generations Surface Laptop under april månad. Hemsidan menar även att AMD kommer att kunna spela en större roll i i datorerna med “Surface Edition”-upplagor av processorerna Ryzen 5 4680U och Ryzen 7 4980U. Dessa enheter tar ett steg upp i prestanda från AMD:s Ryzen 3580U och 3780U men är inte riktigt på nivå med de Ryzen 5000-processorer ur AMD:s senaste produktfamiljer.

Utöver dessa två processorer kommer datorerna komma med Intel Core i5-1145G7 eller Core i7-1185G7. För datorer med Intel-processorerna blir det Iris Plus 950 som grafikdel. För AMD-varianterna listas inte mer information än “Radeon”.

Bortsett från de nya processoralternativen hävdas det dock bli sparsmakat på nyheter i Surface Laptop 4. Microsoft sägs behålla de två enheternas bildskärmupplösningar på 3 356 x 1 504 och 2 496 x 1 664 pixlar. Även datorernas anslutningsmöjligheter i form av USB-portar och dylikt sägs vara desamma som hos dagens Surface Laptop 3.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Förhoppningsvis får vi faktisk officiell information om Microsofts nästa generation av bärbara datorer inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments