Den rådande kretsbristen fortsätter vara ordentligt påtaglig. Nu har AMD bekräftat att man under denna period skiftat fokus från mer budgetvänliga processorer till dyrare och kraftfullare enheter.

Att införskaffa ny hårdvara som processorer, grafikkort och dylikt är i dagsläget lättare sagt än gjort. Den kretsbrist som plågat industrin under den senaste tiden håller i sig och många förväntar sig inte att läget kommer att bli bättre förrän framåt slutet av året som tidigast.

I samband med en JPMorgan-konferens erkände AMD:s VD Lisa Su att kretsbristen fått företaget att skifta fokus från att få ut enheter ur hela deras produktkatalog till att fokusera på de dyrare modellerna.

Då antalet processorenheter AMD kan få färdigställda har begränsats tack vare den rådande hårdvarubristen är det logiskt att de dyrare modellerna med större marginaler prioriteras. Detta innebär dock att den som inte är ute efter en sådan enhet från början känner av torkan mer än vanligt. Den som planerar att lägga en större summa på sin processor kan således ha en större chans att faktiskt få tag i en enhet. Dock är det inte direkt något överflöd av hårdvara ens i detta segment.

Hur länge denna hårdvarubrist faktiskt kommer att hålla i sig är ingen som vet. Det vi vet nu är att AMD håller störst fokus på de dyrare produktsegmenten i ett försök att göra det bästa av en dålig situation. Förhoppningsvis ser vi läget lättas inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments