AMD har imponerats av Apple M1 men oroar sig inte för konkurrensen och tror sig ha en tillräckligt slagkraftig produktplan för framtiden.

AMD:s David McAfee tog sig tiden i en intervju med The Indian Express att prata om konkurrensen på marknaden för processorer till bärbara datorer. Framförallt Apple och deras egenutvecklade processor M1 kom på tal under intervjun. AMD har imponerats av vad Apple lyckats åstadkomma med sin egna processorkrets men förväntar sig även att man har en mycket konkurrenskraftig produktplan.

McAfee nämner bland annat att Apple har lyckats väldigt väl när det kommer till saker som batteritid. Han säger att Apple har tagit den energieffektivitet man kommit att förvänta sig av kretsar för smartphones och liknande och lyckats implementera den i segmentet för faktiska datorer. Även den enkärniga prestandan hos M1 är något han lyfter i intervjun. Enligt McAfee ser AMD att Apple nåt enkärnig processorkraft som mäter sig med AMD:s Zen 3-arkitektur.

Han nämner dock att Apple M1 och dess prestanda inte har fått AMD att ändra sina produktplaner på något betydelsefullt sätt. McAfee tror att AMD har en väldigt konkurrenskraftig produktplan för att kunna möta Apple M1 och dess prestanda. Detsamma ska även gälla Intels senaste och kommande processorer som AMD inte heller verkar oroa sig allt för mycket för. Enligt honom ska AMD ha möjligheten att på ett sätt köra sitt eget race och fortsätta hålla en stark position på processormarknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments