Bilder på Intels referenskylare för Alder Lake-processorer utan K-suffix har nu fastnat på bild. Vid närmare titt ser den dock inte allt för imponerande ut.

Vad som sägs vara den färdigställda upplagan av Intels nya standardkylare för sina låsta Alder Lake-processorer ska nu ha fastnat på bild. Till synes har man tagit inspiration från AMD:s Wraith-kylare med RGB-belysning. Samt att man utsmyckat kylaren med mycket mer plast än man gjort tidigare.

Den bild som nu cirkulerar visar en kylare med kompakta mått. Inte helt förvånansvärt då den inte förväntas hantera mer än 65W-processorer. Dock ser den vid en snabb titt ut att ha mycket större kylflänsar än den faktiskt har. Den yttre kanten av kylaren är inte i aluminium utan det rör sig i själva verket om akrylplast som de yttre flänsarna består av.

Innanför plastflänsarna ser vi en ring för LED-belysning. Monteringssystemet är det vi sett från Intel under många år. En uppsättning om fyra pins som roteras till öppet läge för att sedan tryckas ned i monteringshålen på moderkortet.

Kylaren sägs gå via namnet RM1. Familjen av nya referenskylare från Intel sägs ha en ännu mer tilltagen modell vid namn HM1. Hur pass mycket mer massa vi kommer att få se när den väl avtäcks återstår att se. Visar sig tidigare rykten stämma kommer Intel att sjösätta de låsta Alder Lake-processorerna i början av nästa år i samband med CES 2022. Vid samma tillfälle förväntas tillverkaren även avtäcka moderkort med de nya styrkretsarna H670, B660 och H610.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments