Förra veckan gick AMD ut med att man förväntade sig att köpet av Xilinx skulle stå redo tidigt denna vecka. Något som nu visat sig vara en pricksäker gissning då affären nu har gått igenom.

Under slutet av förra veckan gick AMD ut med att man fått alla de nödvändiga godkännanden för sin affär där man köper upp den kinesiska tillverkaren Xilinx. Detta ledde till att AMD förväntade sig att affären skulle bli helt avklarad i början av denna vecka. Nu har företaget bekräftat att affären har gått igenom och Xilinx nu är AMD-ägt.

AMD expanderar således sin produktportfölj rejält. Xilinx produkter som sträcker sig från FPGA-kretsar till acceleratorer och mjukvara får AMD:s totala åtkomliga marknad (eng: Total Addressable Market) att uppskattas till 135 miljarder dollar.

Affären är inte nödvändigtvis något konsumenter kommer att märka av. Detta förstärker dock AMD:s position på marknaden för datacenter och liknande lösningar där både AMD och Xilinx varit aktiva. Nu har de dock möjligheten att utmana under samma flagg.

Exakt vad denna affär kommer att resultera i för produkter återstår att se. Marknaderna för AI, datacenter och molnbaserade lösningar växer sig allt större för varje år och nu har AMD knipit vad som kan vara ett potent vapen för att hålla sig i en ledande position.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments