De stora uppköpen inom teknikbranschen fortsätter då Intel nu köper Tower Semiconductor till ett pris om 5,4 miljarder dollar.

Intel fortsätter växa och nu har man inlett processen med att köpa upp halvledarföretaget Tower Semiconductor. Något man hoppas ska kunna hjälpa Intel möta efterfrågan på halvledare som just nu är otroligt högt världen över.

Tower Semiconductor är kanske inte ett namn många konsumenter hör varje dag. Detta är då de inte riktigt tävlar mot halvledarföretag som till exempel TSMC. Tower Semiconductor fokuserar inte på att utveckla grundpelare för till exempel de nyaste processorer och grafikkorten. Det rör sig om mer specialiserade tekniker på tillverkningsprocesser som inte är med i racet om lägst nanometer.

Trots att de inte fightas med jättarna som Samsung, GlobalFoundries och TSMC på de mest avancerade noderna är Tower världens sjätte största halvledarföretag. Intel får således sju nya fabriker under sitt flagg. Något man hoppas ska utöka Intels generella produktionskapacitet ordentligt.

Affären väntas vara helt avklarad om cirka tolv månader. Förutsatt att den inte möter något motstånd från aktieägare eller statsorgan som sätter sig emot Intels köp. Den som är intresserad av att se vad Intel och Tower har att säga om affären kan läsa Intels Pressmeddelande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments