Apple har nu avtäckt den senaste generationens iPad Pro-modeller som nu bestyckas med företagets senaste processorkrets M2 och WiFi 6E.

Det blev inget stort jippo när Apple avtäckte sin senaste generations surfplattor. Bland produkterna som nu offentliggjorts finns två nya iPad Pro-modeller. Enheterna kommer med samma skärmstorlekar som tidigare modeller: 11 tum och 12,9 tum. De nya enheterna har dock en stor nyhet i form av Apples senaste systemkrets M2 som nu återfinns inuti surfplattorna.

 

Utöver den nya systemkretsen är det inga markanta skillnader som de nya enheterna erbjuder jämfört med föregående generation. Den mindre enheten kommer fortfarande med en IPS LCD Retina-skärm och den större modellens skärm bygger på mini-LED teknik. Båda skärmarna kommer med ProMotion-stöd och uppdateringsfrekvenser som sträcker sig upp till 120 Hz.

Sett till den faktiskt nya hårdvaran ska M2-kretsen enligt Apple erbjuda 15 procent högre beräkningskraft jämfört med tidigare modeller. Grafikprestandan ska vara 35 procent bättre tack vare den 10-kärniga grafikdelen i M2. Systemkretsen kommer även med en 16-kärnig Neural Engine som ska vara 40 procent snabbare än den i M1 och ska kunna klara av 15,8 biljoner operationer per sekund. M2 erbjuder också 50 procent högre minnesbandbredd än M1 med stöd för 16 GB enhetligt minne med en bandbredd på 100 GB/s.

Nya iPad Pro finns nu att förbeställa från Apples onlinebutik och säljstarten är inplanerad till den 26 oktober. iPad Pro 11 tum kommer med en prislapp som börjar på 11 995 kronor för varianten med endast WiFi och önskas även 5G-stöd börjar priset på 14 195 kronor. Den större modellen börjar på 16 495 kronor för WiFi-varianten och 18 695 kronor för 5G-varianten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments