Rykten relaterade till Playstation 5 Pro fortsätter komma. Det senaste menar att den potentiella Pro-upplagan kommer få en rejäl uppgradering till den integrerade grafikkretsen.

Sony har inte bekräftat några planer på en Pro-version av spelkonsolen Playstation 5. Detta hindrar dock inte rykten och påstådda läckor från att dyka upp med jämna mellanrum. Allra senast har vi information från Tom Henderson och Kepler L2 på X (tidigare Twitter). Information som hävdar ett rejält kliv framåt för den integrerade grafikkretsen i Sonys spelkonsol när det väl blir dags för lanseringen av Pro-versionen.

Informationen från de två personerna som ofta dyker upp i samband med trovärdiga läckor menar att Playstation 5 Pro får en nästintill oförändrad processor. Det ska fortfarande röra sig om åtta kärnor med 16 trådar baserade på AMD:s Zen 2-arkitektur. Vad som däremot får en rejäl uppdatering är grafikkretsen som går från RDNA 2-baserade “Oberon”-kretsen till en RDNA 3-baserad krets med ännu fler beräkningsenheter.

Oberon-kretsen i Playstation 5 kommer med 36 beräkningsenheter och 2 304 streamprocessorer. Den nya upplagan sägs öka detta till 60 beräkningsenheter för totalt 3 840 streamprocessorer, 120 AI-acceleratorer och 60 Ray-accelerationer. Även internminnet ska få sig en märkbar uppgradering. Playstation 5 Pro ska fortfarande komma med 16 GB internminne men nu har det en hastighet på 18 Gbps istället för 14. Något som innebär en total minnesbandbredd på 576 GB/s.

Huruvida några av dessa specifikationer faktiskt visar sig stämma återstår att se. Sony förväntas lansera Playstation 5 Pro under november månad 2024. Sony sägs arbeta på den slutgiltiga designen för Pro-modellen just nu. Det är även en stor del tester som ska köras på den nya modellen innan massproduktion kan dra igång. Får vi se en Pro-version är november 2024 inte ett helt omöjligt lanseringsfönster.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments