AMD har nu börjat rulla ut Fluid Motion Frames 2 som siktar på att både öka prestanda och kompatibilitet samt åtgärda problem som första generationen av tekniken drogs med.

Interpolerade bildrutor har blivit en riktig snackis under det senaste året. Nu börjar AMD lansera sin senaste generation av Fluid Motion Frames. Med den nya generationen erbjuder AMD ökad kompatibilitet hos RX 6000 och 7000-seriernas grafikkretsar. Även nya prestandalägen, lägre latens och stöd för spel som använder sig av OpenGL eller Vulkan.

En annan spännande nyhet är att Fluid Motion Frames 2 kan användas tillsammans med AMD:s andra teknik kallad Radeon Chill. Användare kan alltså använda Chill för att hålla nere strömtörstigheten hos sin Radeon-krets samtidigt som AFMF 2 används för att interpolera extra bildrutor i spel.

Mer detaljerad information om AFMF 2 finns att läsa på AMD:s hemsida. Värt att påpeka är att tekniken just nu är i ett förhandsvisningsstadie. AMD planerar att officiellt inkludera tekniken tillsammans med deras vanliga drivrutiner från och med någon gång under årets fjärde kvartal.