I början av sommaren presenterade AMD den första uppsättningen Zen 5-processorer. Även två nya enheter baserade på Zen 3 för sockel AM4 visades upp. Nu ser det ut som att samtliga processorers lanseringar blivit försenade.

Tillsammans med de fyra Ryzen 9000-processorerna som ska markera startskottet för arkitekturen Zen 5 avtäckte AMD enheterna Ryzen 7 5800 XT och Ryzen 9 5900 XT. Dessa två enheter baseras på arkitekturen Zen 3 och är menade för system som bygger kring den äldre processorsockeln AM4.

Tidigare bekräftades det att lanseringen för Ryzen 9000-serien skjutits upp på grund av vad som verkar vara ett stavfel på värmespridarna. Nu ser det ut som att tillskotten till sockel AM4 också har drabbats av förseningar.

Ovanstående bilder visar att den amerikanska återförsäljaren B&H numera listar lanseringsdatumet för Ryzen 7 5800 XT som den 8 augusti. För Ryzen 9 5900 XT är det enligt återförsäljaren den 15 augusti som gäller. De två processorerna skulle till en början ha lanserats den 31 juli tillsammans med de första Zen 5-baserade enheterna. Den planen ser ut att ha gått åt fanders och AMD ser nu ut att lansera tre processorer den 8 augusti och de sista tre den 15 augusti.