Sagan om de två strulande processorserierna från Intel börjar nästan bli lite långdragen nu. En bra sak som kommit ut debaclet är dock att företaget nu valt att förlänga garantin på processorenheter ur Core 13 och Core 14000-serierna.

Med en ordentlig mediastorm och en potentiell grupptalan på väg har Intel fått det hett om öronen sedan det uppdagades att deras processorer or Core 13 och 14-serierna riskerar en tidig död.

Intel har nu gått ut med att företaget förlänger garantin hos processorer ur de två drabbade serierna med två år. Detta innebär att användare har totalt fem års garanti på sina processorer. Något som kan komma väl till hands om fler enheter skulle börja visa tecken på skada.

Intel kommer detaljera hur den förlängda garantin fungerar och senare i augusti ska en uppdatering som förhoppningsvis förhindrar ytterligare problem släppas. Huruvida denna faktiskt kommer göra någon påtaglig skillnad återstår att se. Vi vet inte heller hur stor andel av processorerna ur de två serierna som faktiskt har rapporterats tagit skada. Klart står dock att sagan kring Intels trubbel inte är över ännu.