Path of Exile 2 fick en ny trailer i samband med Gamescom 2024. Trailern ger en gnutta insikt i spelets storyelement men den bekräftar också exakt när vi kommer kunna lägga vantarna på ARPG-spelet.

Path of Exile 2 bekräftades redan 2019 och sedan dess har vi fått se ett gäng videos utvecklarna publicerat om hur arbetet med spelet fortskrider. Nu har vi äntligen fått veta när vi får chansen att själva börja hacka och spränga vår väg genom Wraeclast.

Precis som det första spelet kommer Path of Exile 2 börja sitt liv i early access. Från och med den 15 november kommer de som vill vara med från allra första början kunna sätta tänderna i spelet. Första spelets story och innehåll byggdes sakta men säkert på med tiden och det ser alltså ut att bli samma visa för uppföljaren. Spelet följer även i storasyskonets fotspår med att vara helt gratis att spela och de mikrotransaktioner som närvarar är kosmetiska eller små quality of life-uppgraderingar men ingenting som ger spelare några särskilda övertag.

Path of Exile 2 kommer erbjuda 12 olika spelbara klasser och totalt 36 Ascendancy-klasser för spelare att välja mellan. Detta tillsammans med omkring 1 500 färdigheter att använda och en uppsjö av utrustning att kasta på sin karaktär.