Den nya och sämre varianten har Nvidias grafikkort Geforce RTX 4070 har nu bekräftats av partnertillverkare. Dock verkar det finnas lite till ingen information alls om huruvida du lägger dina pengar på originalet eller varianten med sämre videominne.

Vi har sedan en tid tillbaka vetat om att Nvidia planerat ännu en variant av RTX 4070. Denna kommer dock inte med någon upphottad GPU som Super-varianten med fler kärnor än originalet eller en annan GPU som fortfarande erbjuder samma specifikationer som originalet. Denna stoltserar istället med sämre videominne än vad som är närvarande hos de modeller som lanserats hittills.

Nu har Nvidias partnertillverkare börjat lista dessa modeller som kommer med GRDDR6-minne istället för det aningen snabbare GDDR6X-minnet. Tyvärr verkar det som att de tillverkarna som lagt till dessa varianter i sin armada glömt att peka ut grafikkortens slöare komponenter.

Hemsidan Videocardz har hittills hittat totalt åtta nya grafikkort från tillverkarna Gainward, Palit och Zotac som kommer utrustade med det sämre minnet. Dock måste potentiella köpare gräva runt i produktspecifikationerna på tillverkarnas hemsidor för att veta om de tittar på de sämre varianterna eller ej. De tillhörande bilderna på paketeringarna nämner endast dragplåster som raytracing, DLSS 3, Nvidia Reflex och Studio. Inte vilken minnesstandard som används.

Dessa nya varianter förväntas lanseras under nästa månad. Således är det dags för den som planerar ett inköp av ett RTX 4070 att hädanefter ta på sig detektivbrillorna och kamma igenom specifikationerna en extra gång innan man spenderar sina pengar. Hur stor prestandaskillnad det faktiskt rör sig om kommer vi få se när oberoende tester börjar utföras men det skadar inte att vara extra vaksam när man ska handla.