Sakta men säkert börjar vi se livstecken från nästa generations grafikkort. Nu har ett grafikkort baserat på AMD:s kommande arkitektur RDNA 4 hittats i databasen för Geekbench. Föga förvånande är det tidiga testet annat än imponerande.

Geekbench är långt ifrån det bästa stället att hitta information om prestandanivån hos kommande hårdvara. Testsviten är känd för att ofta felrapportera vissa aspekter av kommande enheter men kan fortfarande ge en inblick i vad som komma skall.

AMD har nu börjat testa ett kommande grafikkort baserat på en GPU vid namn GFX1201 som tros vara Navi 48-enheten. Denna förväntas vara den större av två grafikprocessorer som baseras på RDNA 4 för konsumenter. Enligt Geekbench kommer GPU:n med 28 Compute Units men Geekbench menar egentligen Work Group Processors. Således bör mängden CU:s landa på 56 eller däromkring.

Vi ser också en klockfrekvens på 2,1 GHz som lär öka en del innan lansering. Grafikkortet listas även med 16 gigabyte videominne och fortsätter AMD på samma spår som idag lär det bli en 256-bit bred minnesbuss.

Prestandan som rapporteras i OpenCL-delen av Geekbench kommer förmodligen inte få många hakor att tappas. Som tidigare nämnt brukar dessa dock vara helt onödiga att lägga någon vikt på då testsviten är ytterst dålig på att utvärdera ingenjörsexemplar av kommande hårdvara.