AMD har inte gett upp på HEDT-segmentet. En kommande processor ur Threadripper 9000-serien har nu skådats i ett fraktmanifest som bekräftar namnet för serien och en gnutta av specifikationerna.

Den som sitter och väntar på en brutal arbetshäst till processor kan glädja sig åt att AMD har en ny generation Threadrippers på väg. Detta kommer kanske inte som någon större nyhet men nu har det bekräftats att processorerna är på ingång då en enhet listats i ett fraktmanifest.

Den processor som hittats är en del av vad som kallas Shimada Peak-familjen. AMD har inte listat några Zen 5-baserade processorer i sin officiella produktplan. De enda bekräftade processorfamiljerna än så länge är Ryzen 9000 för stationära datorer, Ryzen AI 300 för laptops och Epyc “Turin” som ska stå för serverhårdvaran. Nu har det dock som sagt dykt upp bevis för att Threadripper 9000-serien kan läggas till på listan.

Processorn som listats kommer med 96 processorkärnor vilket borde innebära 192 processortråkad. Dessa huseras i 12 CCDs där AMD tryckt in åtta kärnor och 32 MB L3 cache per CCD.

Specifikationerna ser ut att bli väldigt lika Threadripper Pro 7995WX. Tyvärr vet vi ingenting om några klockfrekvenser eller minnesstöd för de kommande processorerna. Med lite tur går AMD ut med officiell information om den Threadripper 9000-serien inom kort.