AMD:s omtalade Ryzen 5 7600X3D med staplat cacheminne för mellansegmentet är nu officiellt avtäckt. Dessvärre sen den ut att bli exklusiv för USA hos en enda återförsäljare.

Under den senaste tiden har AMD ryktats förbereda en ny processor för mellansegmentet som ska erbjuda staplat cacheminne för ökad spelprestanda. Nu har ryktena visat sig stämma och Ryzen 5 7600X3D är officiellt avtäckt. Denna tar då över stafettpinnen från processorer som Ryzen 5 5600X3D där deras X3D-teknik hittar sin väg neråt i prissegmenten.

Tyvärr rapporterar hemsidan Tom’s Hardware att processorn inte kommer att lanseras någon annanstans än i USA. Processorn ska enligt hemsidan hålla sig på andra sidan pölen där den endast ska säljas via återförsäljaren MicroCenter.

Via återförsäljaren erbjuds den nya processorn som en del av ett hårdvarupaket där den säljs tillsammans med ett moderkort från Asus och 32 gigabyte RAM-minne för 450 dollar. Den är alltså inte bara exklusiv för USA, den kommer inte heller helt fristående utan endast som del av detta paket.

Det återstår att se om processorn förr eller senare kommer hitta sin väg till andra marknader. Just nu har vi dock inga uppgifter om när enheten kan tänkas landa på svenska butikshyllor.