Acer Nitro Blaze 7 är det senaste tillskottet på marknaden för handhållna speldatorer. Acer hoppas kunna boxas mot etablerade aktörer som Valve, Asus och MSI på en marknad som blir alltmer tätbefolkad.

Vi hade inte fel när vi för några år sedan förutspådde en slags renässans för handhållen gaming. Först ut var Nintendo med sin Switch-konsol och sedan dess har dammarna brustit och handhållna speldatorer ser ut att dyka upp runt varje hörn. Den senaste enheten som avtäckts är Acer Nitro Blaze 7 som hoppas kunna få sig en del av kakan.

Nitro Blaze 7 kommer utrustad med en sju tum stor full HD-skärm med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Under denna hittar vi en AMD Ryzen 7 8840HS APU med åtta Zen 4-kärnor och 16 trådar. Klockfrekvensen hur enheten kan sträcka sig upp till 5,1 GHz men hur högt Acer trycker enheten för att få det mesta ur prestandan utan att smälta sin handhållna speldator är inte helt klart.

Grafikkretsen kommer i form av Radeon 780M baserad på RDNA 3. Vi ser också 16 gigabyte DDR5-minne och stöd för upp till två terabyte PCIe Gen 4 SSD-lagring samt en kortläsare för SD-kort.

Batteriet mäter in på 50,04 Wh vilket kan innebära något kortare spelsessioner än hos konkurrerande enheter. Vi får helt enkelt vänta och se hur läget ser ut när lanseringen väl ägt rum. På tal om lansering är det inte bekräftat exakt när Acer Nitro Blaze 7 kommer landa på butikshyllorna. Vi vet inte heller vilket riktpris Acer kommer sätta på enheten.