Intel ska ha förlorat ännu en budgivning när det kommer till vem som får stå för hårdvaran i Sonys nästa spelkonsol. En ny rapport hävdar att Intel helt enkelt inte kunde komma överens med Sony och AMD får således fortsätta bygga Playsation-hårdvaran.

Playstation 6 kommer inte landa på butikshyllorna på flera år. Däremot börjar det redan nu snackas om den framtida spelkonsolen. En ny rapport från Reuters hävdar att Sony kommer fortsätta med AMD-hårdvara även i den framtida spelkonsolen.

Reuters menar att Intel och AMD var de sista två kandidaterna när Sony skulle avgöra vilket företag som får uppdraget att utveckla hårdvaran till nästa generations spelkonsol. Intel och Sony ska enligt rapporten inte kunnat komma överens i frågan om hur mycket vinst Intel skulle gå med per systemkrets såld till Sony. AMD ska ha varit mer tillmötesgående i denna fråga och således fått uppdraget.

Ett fortsatt samarbete med AMD kan innebära god bakåtkompatibilitet hos den framtida spelkonsolen. Spelkonsolen påstås till och med få en dedikerad krets för att hantera just spelandet av äldre spel. Hur långt denna bakåtkompatibilitet kommer sträcka sig återstår att se.