Meta Quest 3S är företagets senaste VR-headset. Meta siktar på en pressad prislapp vilket man verkar ha åstadkommit genom att använda sig av lägre lagringskapacitet och samma typ av linser som hos Quest 2.

Metas senaste VR-headset har avtäckts. Kort och gott är det ingen jättespännande historia om vi ser till rena specifikationer. Ser vi på prislappen är det däremot en annan femma. Även om hårdvaran på insidan kan lämna en del att önska.

Meta Quest 3S som headsetet heter kommer med en prislapp på 299 dollar. Detta är märkbart billigare än Quest 3 som numera går för 499 dollar. Headsetet fick en prissänkning på 649 dollar samtidigt som 3S avtäcktes.

För att ha kommit ner till denna prislappen har man dock varit tvungna att göra vissa kompromisser och uppoffringar. Meta Quest 3S kommer till exempel med antingen 128 eller 256 gigabyte lagringskapacitet istället för upp till 512 gigabyte som Quest 3 kan ha. Headsetet har också ett smalare synfält på 89 och 96 grader jämfört med 110 grader hos Quest 3. Man använder sig även av de linser som tidigare satt i Quest 2 istället för pankakslinserna som används i Quest 3. Något som innebär ett tjockare headset.

På insidan ser vi också endast en LCD-skärm istället för två och headsetet har inte heller någon utgång för hörlurar. Headsetet är inte heller kompatibelt med samma laddstation som tidigare modeller utan om en sådan önskas måste kunder köpa en ny, kompakt laddstation som lanserats.

Meta Quest 3S finns att förbeställa nu och i Sverige börjar prislappen på 4 090 kronor.