The Day Before ses av många som en enda stor bluff. Trots detta är studion bakom det omtalade spelet nu tillbaka med ännu en kickstarter och löften om att bli bättre.

Spelet The Day Before blev en riktigt stor snackis efter det först visades upp i en kort trailer. Spelets utvecklare Fntastic gjorde många löften om vad som skulle finnas i spelet, hur stor frihet spelare skulle ha, etcetera. Däremot var det långt ifrån alla dessa löften som faktiskt hölls och studion stängde ner bara dagar efter att spelet till slut lanserades.

The Day Before stämplades snabbt som en enda stor bluff. Utvecklarna beskylldes för att ha byggt upp hype, håvat in stålar i förhandsbokningar och sedan gjort minimalt arbete när det kom till den faktiska utvecklingen av spelet för att sedan försvinna.

Nu är studion tillbaka igen. Utvecklarens konto på X hoppade till liv och inledde det hela med “Alla förtjänar en andra chans”. Inlägget fortsätter sedan med en ursäkt för det som hände kring The Day Before och studion länkar sedan till sin hemsida där en PDF-fil kallas “Fntastic 2.0 Plan” finns att läsa. Denna går då igenom hur studion lovar att bli bättre och vad man vill förändra.

I samma veva ber studion om ännu mer pengar genom gräsrotsfinansiering. Detta för att finansiera utveckling av ett nytt spel kallat Escape Factory. Ett fysikbaserat spel för mellan fyra till åtta spelare som ska gå ut på samarbete för att fly en fabrik knökfull av dödsfällor. Studion ber om totalt 158 000 kronor. I skrivande stund har 41 personer backat projektet och skramlat ihop 23 600 kronor med 25 dagar kvar på kampanjen.

Huruvida studion lyckas skrapa ihop tillräckligt med pengar för sin andra chans återstår att se. The Day Before-debaclet inträffade trots allt inte för så värst längesedan.