Det är sedan tidigare känt att Geforce Experience liv lider mot sitt slut. Nu har Nvidia bekräftat att det blir dags att ta farväl redan innan nästa år.

Mjukvarusviter kommer och går och snart är det dags för Geforce Experience att åka till farmen norrut. Sedan 2013 har sviten varit hemmet för Nvidia-användare att uppdatera drivrutiner från men nu är det bekräftat att den eran är över inom kort.

Nvidia har sedan tidigare introducerat en ny svit med det fantastiskt fantasifulla namnet “Nvidia App”. Företaget bekräftade redan under början av 2024 att denna mjukvara skulle bli navet för de mjukvarutekniker som hör till Geforce. I sitt senaste blogginlägg visar Nvidia upp en rad nyheter som kommit till Nvidia App i och med den senaste beta-versionen.

I inlägget förklarar företaget även hur man ämnar att migrera samtliga användare från Geforce Experience över till Nvidia App innan årets slut. Användare kan redan nu börja nyttja Nvidia App och ge återkoppling till företaget om hur sviten fungerar. Ha i åtanke bara att det fortfarande rör sig om en produkt i beta-stadiet.