Ubisoft själva har bekräftat att Star Wars Outlaws inte är så populärt som man hade hoppats. Nu menar en ny rapport att spelet inte ska ha sålts i mer än cirka en miljon exemplar.

Kaosläget hos Ubisoft är något som blivit en rejäl snackis under den senaste tiden. Företagets aktie har sjunkit något enormt i värde och deras speltitlar drar åt sig alltmer negativ kritik. En av dessa speltitlar är Star Wars Outlaws som fått motta minst sagt blandad kritik sedan lansering.

Spelet har fått höga betyg för sin grafik och detaljrikedom. Däremot har det fått mycket lägre betyg när det kommer till polering, stealth-systemen och i princip allt annat som inte har med just grafiken att göra. Många kanske tycker att kritiken är överdrivet negativ men till och med Ubisoft själva har bekräftat att spelet inte har sålt lika mycket som man hade förväntat sig.

Nu menar en rapport från Insider-Gaming att spelet endast sålts i en miljon exemplar under sin första månad på butikshyllorna. Detta är brutalt dåliga försäljningssiffror jämfört med flera andra storspel lanserade 2024. Även Star Wars Jedi: Fallen Order som lanserades 2019 sålde åtta miljoner exemplar på tre månader. Outlaws ligger alltså långt bakom konkurrensen och andra Star Wars-spel om rapportens siffror visar sig stämma.

Ubisoft har publicerat en “roadmap” för kommande uppdateringar till spelet. Däremot är det långt ifrån säkert att uppdateringarna är tillräckligt för att vända de katastrofala försäljningssiffrorna spelet lyckats skrapa ihop än så länge.