Bethesda har nyligen lanserat expansionen Shattered Space till till senaste speltitel Starfield. Dock har det mötts av ganska negativ kritik och har knappt lyckats påverka spelarsiffrorna.

I början av veckan lanserades Shattered Space till Starfield. I sedvanlig ordning hade Bethesda lovat stora förändringar och mycket nytt innehåll i DLC:t. Dessa löften verkar dock ha brutits ganska ordentligt.

DLC-paketet har i skrivande stund 1 681 användarrecensioner på Steam. Endast 33 procent av dessa är dock positiva. Resterande recensioner pratar om enformigt gameplay, tråkig handling, väldigt lite nytt innehåll och i sann Bethesda-stil är det fullt av buggar.

Tar vi en titt på SteamDB verkar det inte heller ha funnits mycket hype kvar för Starfield alls. Shattered Space lanserades den 30 september, kollar vi på spelarsiffrorna för Starfield den senaste veckan lyckades DLC:t inte något vidare. Det maximala antalet samtidiga spelare ökade med endast 5 000 strax efter att expansionen lanserades. Sedan dess har det sakta men säkert sjunkit igen.

Starfield Shattered Space

Hade DLC:t erbjudit mer än en cirka fyra timmar lång story, tre nya vapen och endast en ny “handgjord” planet att besöka för sin prislapp på 300 kronor hade recensionerna förmodligen inte vara lika hårda. Bethesda har dock blivit något kända för att tappa bollen om och om igen under de senaste åren.