Assassin’s Creed Black Flag är känt som ett av de bästa spelen i serien. Spelet må vara 11 år gammalt men serien har också tappat en del ånga under de senaste åren. Nu sägs den ryktade nyversionen av Black Flag vara närmare än tidigare trott.

Den senaste tiden har Ubisoft mer och mer liknat Titanic i företagsform. Deras spelserie Assassin’s Creed har en drös nya installationer planerade men intresset från konsumenter verkar vara så gott som dött. Företaget har nyligen valt att försena Assassin’s Creed: Shadows efter en stadig ström av negativ kritik så fort något nytt om spelet visats upp.

Assassin’s Creed Black Flag är ett av de spel i serien som efter mer än tio år fortfarande har en stark följarskara. Länge har det ryktats om att spelet ska få en nyversion men vi har aldrig fått någon konkret information om projektet. Nu menar Tom Henderson att nyversionen faktiskt planeras lanseras under november 2025.

Henderson ska ha fått informationen från ett internt Ubisoft-email. Hur väl detta faktiskt stämmer återstår dock att se. Det är även möjligt att även nyversionen försenats då Shadows lanseras i februari 2025 istället för fem månader tidigare som först tänkt. Nyversionen av Assassin’s Creed Black Flag sägs i alla fall lanseras omkring samma tid som Assassin’c Creed Invictus blir tillgängligt. Detta är då en fullfjädrat multiplayer-titel i spelserien medans Shadows håller sig till co-op för sitt flerspelarläge.