Intels Core Ultra 200-serie eller Arrow Lake-S som den även kallas kommer inte kräva att en ny kylare införskaffas innan processorerna installeras. Däremot har vissa designändringar gjorts vilket kan innebära att nya monteringssatser behövs.

Inför lanseringen av i princip varje ny processorgeneration är det något oklart om potentiella kunder kommer behöva köpa helt nya processorkylare eller ej. Intels kommande Arrow Lake-S familj kommer inte kräva nyutvecklade kylare. Däremot har Intel rört runt lite i den interna designen hos processorerna. Något som kan innebära att användare behöver köpa nya monteringssatser för att deras kylare ska kunna utföra sitt arbete på bästa sätt.

Flera rapporter menar att Arrow Lake och Core Ultra 200-seriens hotspot, den varmaste delen hos processorerna, är på en annan plats rent fysiskt än vad den är hos dagens Raptor Lake. Även om en kylare som kan monteras på sockel LGA 1700 även passar på LGA 1851 innebär det alltså inte nödvändigtvis att den brukas på bästa sätt.

Arrow Lakes varmaste punkt i processorerna kommer vara något längre “norrut” än hos Raptor Lake. Således kan då en ny monteringssats som skiftar kylares position behövas för att få så bra kontakt med denna hotspot som möjligt och optimera kylning.