Remedy Entertainment har precis avtäckt sitt spel kallat FBC Firebreak. En co-op shooter som utspelar sig i samma universum som Control och Alan Wake.

Remedy har gjort ett namn för sig med mörka och ofta obehagliga spel som Max Payne, Quantum Break, Alan Wake och Control. Väldigt storydrivna spel som gärna har skruvade inslag av det övernaturliga. Nu har studion avtäckt ett nytt spel kallat FBC Firebreak som utspelar sig på Federal Bureau of Controls huvudkontor.

Spelet i sig en är co-op shooter för upp till tre spelare. Spelarna utgör vad som kallas Firebreak, byråns elitenhet som får uppdraget att ta hand om den massiva attack huvudkontoret utsätts för. En attack som inte härstammar från vår värld.

I skrivande stund vet vi inte mycket mer än så om FBC Firebreak. Spelet ska lanseras under 2025 till PC via Steam och Epic Games Store samt till Xbox Series S/X och Playstation 5. Remedy kallar spelet “mid-priced” vilket bör innebära en relativt snäll prislapp och ett spel som i sig inte riktigt är lika djupt som Remedys andra titlar.