Nintendo verkar få det allt svårare att hålla locket på för Nintendo Switch 2. Nu menar en ny rapport att den kommande konsolen kommer bli relativt enkel att emulera.

Det är fortfarande mycket vi inte vet om Nintendo Switch 2. Spelkonsolen har länge cirkulerat i rykten och påstådda läckor men Nintendo verkar mer eller mindre vägra avtäcka konsolen. Nu menar dock ett nytt rykte att konsolen kommer vara någorlunda enkel att emulera tack vare emuleringsarbetet som redan gjorts för första generationens Switch.

Nintendo fick på något vis emulatorn Ryujinx att stänga ner utvecklingen. Trots detta är arbetet redan gjort och medans det inte finns någon felfri emulator för Nintendo Switch har utvecklare redan kommit en bit på vägen. Detta ska enligt Centro Leaks innebära att Nintendo Switch 2 blir extra lätt att emulera. Centro Leaks menar att Switch 2 ska använda sig av samma verktyg och ROM-format som första Switch. Dock med nya krypteringsnycklar förstås.

Vad detta innebär är då att det arbetet som gjorts för att emulera Nintendo Switch kan användas för att utveckla emulatorer för Switch 2.

Skulle informationen visa sig stämma är det bara ännu en nitlott för Nintendo. I början av denna vecka bekräftade utvecklaren Game Freak att man utsatts för ett stort dataintrång som ska ha kommit över omkring en terabyte information. Läckan har än så länge inte resulterat i någon superspännande information förutom att kodnamnet för Nintendos nästa konsol ska vara “Ounce”. Det återstår dock att se om mer information grävs fram från datan som ska ha stulits.