Thermalright har visar hur man med hjälp av saftiga kylflänsar och stor fläktar kan utveckla nya spännande datorchassi med ordentlig kylkapacitet. Förutom Thermalright R1x kikar vi även på kommande grafikkortskylare och AXP-140.

Thermalright har alltid haft en förkärlek för processorkylare och det är knappast någon överraskning att man då tar sin med sin erfarenhet inom detta område när man utvecklar sina egna datorchassin. Utöver sitt aluminiumtillverkade Box1-chassi vi tidigare rapporterat om visade kylartillverkaren även upp två stålchassi med namnet R1x. Vår grävande reporter på plats i Computex lyckades få tag i lite detaljer kring Thermalrights nya chassi som satt kylningskapacitet i första rum. Vilket inte bara avslöjas av ett flertal väldimensionerade fläktar utan även av en djungel av stora aluminium flänsar.

 


Kylflänsar och fläktar i en salig blandning

Det är faktiskt så att Thermalright tagit fram två modeller av R1x och båda kommer med specialdesignade processorkylare som ska dra nytta av chassits design. Den orangefärgade modell man har på plats kommer med en riktigt saftig aluminiumkylfläns som täcker halva moderkortet och får Scythes nya Shuriken-kylare att se klen ut.

 


Processorkylfläns modell större

Grafikkortskylare med fästskena

Kylaren kombineras med två stora 120mm fläktar som sitter fästa i moderkortsplåten precis ovanför själva moderkortet och även agerar utblås i chassit. Tanken med R1x chassina är att luften ska gå nerifrån och upp, då det sitter två 120mm insugsfläktar i botten av lådorna. Fläktarna ska ha en ljudnivå på mellan 20-25dBA.

 


HR-03 GTX grafikkortskylare

Hårddiskbur

 

Thermalrights lila modell av R1x har tagit fasta på detta och flyttat utblåsfläktarna till chassits tak och använder sig därmed av en annorlunda processorkylare som drar nytta av fläktarnas nya placering. Thermalright använder passiva kylare även för grafikkorten i systemet vilket antyder att man verkligen fått till ett bra luftflöde.

 


Liknande grunddesign men med flera tydliga skillnader

 


Thermalright gillar stora kylflänsar

Pianolackad plast

Planerna är att kylarna ska levereras med sina respektive chassi, men man har funderingar på att i alla fall se över designen på deras lila modell så att processorkylaren blir mer kompatibel med andra datorchassi.

Det är spännande att se ytterligare kreativa lösningar från Thermalright även på chassifronten och i augusti kan vi vänta oss att de nya datorlådorna finnas på marknaden, då till ett pris runt 2000 kronor utan nätaggregat.


Vi måste ävennämna Thermalrights Spitfire grafikkortskylare som används i det oranga R1x-chassit. Kylaren mäter L162xW123xH154mm och kan utrustas med en 140mm fläkt när luftflödet i chassit inte räcker till. Kylaren väger 460g och skeppas med en stödanordning som kan ses på bilderna av det oranga chassit. Kylaren ska lanseras inom en snar framtid men priser är ännu oklart.

Den andra grafikkortskylaren som används har vi inte lyckats hitta någon information om. Men den verkar använda en liknande kylfläns som Spitfire som monteras längs med kortet likt en traditionell kylare.

 


Thermalright Spitfire för ditt grafikkort

 

Thermalright hade även sin nya processorkylare AXP-140 på plats och här ser vi vart man fått inspirationen från till processorkylaren i det oranga R1x-chassit. Kylaren är som väntat ett riktigt monster och täcker nästan helt övre halvan av ett ATX-moderkort med sin stora yta, L145xW147xH70mm.

 


Thermalright Spitfire för ditt grafikkort

Kylaren paras med en 140mm fläkt och använder sig av 6 heatpipes för att leda vidare värmen till den stora flänsen. Kylaren stödjer alla plattformar värda namnet och även om inte LGA1156 nämns skulle vi bli förvånade om man inte även stödjer denna plattform när kylaren dyker upp. Prislappen ska landa på runt 600 kronor.

 


AXP-140 täcker tar en del plats
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments