En ny undersökning från mätinstitutet Netcraft visar att Microsofts mjukvaror för webbservrar var installerade på nästan 2 miljoner fler enheter i mars jämfört med månaden innan, vilket innebär att företaget har nu lite drygt 34 procent av marknadsandelarna.
Microsofts servermjukvaror är nu installerade på 12,9 miljoner datorer, medan Apache-servrar med Linux-mjukvaror har minskat sin närvaro i motsvarande grad och har 53,76 procent av marknadsandelarna för tillfället.
Den stora ökningen beror till stor del på de båda stora domänregistreringstjänsterna Register.com och Network Solutions flyttat över från iPlanet-system till Microsoft-baserade system.
Många var de sidor som efter flytten till MS-datorerna fick sina sidor angripna av hackare strax efteråt.
I mätningen ingick drygt 38 miljoner webbservrar.
Netcraft påtalar att SSL-kryptering, en vanlig form av säkerhetssystem som används av många e-handelsplatser, är baserad på på kod som är så kort att den blir mycket sårbar för hackarattacker.
I Europa använder 25 procent av SSL-servrarna för kort krypteringskod, medan siffran för USA bara är 15,1 procent. Orsaken till detta är bland annat USA:s exportrestriktioner för krypteringsteknik, vilka för visso upplättats under senare tid men som fortfarande har en viss kvardröjande effekt.

Källa: ZDnet.

Diskutera nyheten i forumet.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments