AMD har tillverkat och sålt nätverksprodukter två gånger tidigare i sin historia. Båda gångerna har satsningarna slutat med att man lagt ned nätverksdisivionerna. Nu försöker man igen tack vare det nyligen uppköpta Alchemy Semiconductor.
Alchemy är specialiserat på att utveckla strömsnåla kretsar baserade på MIPS-designen som konkurrerar med processorer baserade på ARM.
För ändamålet har AMD skapat en ny division, the Personal Connectivity Solutions group, (PCS).
PCS kommer i första skedet att bredda utbudet av Alchemys AU-processorserie, men planerar även att ge sig in på marknaden för kretsar för 802.11 trådlösa nätverk och andra komponenter för konsumentprodukter. Komponenter för mobiltelefonmarknaden ligger dock flera år framåt i planeringen, uppger Phil Pompa som är vice marknadschef vid PCS.
Analytiker menar att AMD:s senaste drag kan ses som både offensivt och defensivt. De senaste tre åren har AMD sålt av eller lagt ner ett flertal divisioner, inklusive en grupp för utveckling av kommunikationskretsar. Fram till förvärvet av Alchemy fokuserade AMD enbart på två produktgrupper, processorer för persondatorer och Flash-minnen. Den nya divisionen kan dock öppna nya möjligheter för företaget, tror man.

Källa: News.com.

Diskutera nyheten i forumet.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments