Ännu en gång är det tyska TechChannel som är först ut med en titt på ett nytt grafikkort. Kortet vi talar om är givetvis GeForce FX 5800 Ultra.
Av testerna att döma drar kortet rätt så jämnt med Radeon 9700 Pro, men i tester där fillrate är viktigt (som tex. Codecreatures Benchmark Pro) så hamnar ATis mästare på efterkälken. I 3D Mark 2001 SE’s defaulttest är FX endast 2.7% snabbare än motståndaren. När det kommer till FSAA verkar det dock som nVidia har en bit kvar, i Quake III med 4x FSAA får de nämnligen bereda plats för Radeonkortet som lägger sig på bekvämt avstånd framför 5800 Ultra. De tester där GeForce FX verkligen kammar hem vinsten är främst SPECViewperf, dvs professionell 3D, ett område som nVidia trditionellt sett varit starkare på.
Ett annat område där FX också kammar hem “vinst” är vad det gäller strömförbrukning då kortet drar ca: 30-40% mer ström än Radeon 9700 Pro.


Allt som allt verkar inte TechChannel helt övertygade, främst pga. att kortet enbart presterar litet bättre än nuvarande kungen 9700 Pro kombinerat med produktens höga pris. Kortets starka sida verkar (logisk nog, med tanke på att styrkan ligger i fillrate) främst vara när man kör i hög upplösning utan FSAA.


Vi hoppas att det kommer lite mer detaljerade recensioner snarast. Vi kommer givetvis att späda på med recensioner allt vartefter de dyker upp på nätet och förhoppningsvis dröjer inte nVidia allt för länge innan de skickar oss ett recensionsexemplar.


Läs mer här.


För er som inte koncenterade er på tyskalektionerna rekommenderar vi Babel Fish.


Tillägg fler recensioner kan ni hitta på:
Toms Hardware
Anandtech
HardOCP
ExtremeTech
Hexus


  • Kommentera i forumet

  • Subscribe
    Notifiera vid
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments