AMD Opteron är som de flesta vet servervarianten av AMDs 64bits Hammer-processorer och en officiell lansering av Opteron är planlagd till den 22 April. Då laseringen alltså börjar närma sig har vissa nätbutiker i USA redan börjat ta förbeställningar på processorerna vilket gör att de första prisuppgifterna på AMD Opteron nu är ett faktum.
Enligt xbitlabs.com har det dykt upp prisuppgifter på två av de kommande Opteron-modellerna. Opteron 240 och 242 kommer i retail utförande kosta $344 resp. $804.
I svenska kronor blir det alltså runt 2900kr för 240-modellen medan 242-modellen kostar hela 6700kr. AMDs nya modellmärkning för Opteron-processorerna gör det mer eller mindre omöjligt att jämföra med andra processorer i dagsläget utan några prestandatester. Vad man dock kan se är att dessa två modeller är ämnade för dualsystem vilket anges av första siffran i modellnumret. Mer information om Opteron-processorernas modellmärkning kan man annars läsa här.
Nu har alltså priserna börjat dyka upp och nu är det bara själva processorerna som vi väntar ivrigt på. Även om man inte är intresserad av servermarknaden borde Opteron ge en fingervisning om var prestandan med Athlon 64 kommer ligga för desktopmarknaden.


Läs mer om prissättningen av AMD Opteron på Xbitlabs.com.



  • Kommentera i forumet

  • Subscribe
    Notifiera vid
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments