Jag fick precis ett något förvirrande meddelande från XGI, företaget bakom Volari-grafikkorten. De skriver att deras senaste pressrelease var felaktig. I den stod det att deras kort skulle finnas på marknaden den 8:e December men nu har de ändrat det retroaktivt till den 5:e December.

Konstigt nog verkar alla kort ha sprungit och gömt sig för i Svenska butiker finns de i alla fall inte och det närmsta jag kommit i utländska butiker är förhandsbokningar.

Samtidigt har vi inte heller sett recensioner av kortet i sin slutgiltiga skepnad. Absolut ingen “launch” i vanlig bemärkelse i alla fall där alla stora siter tilldelas ett förhandsexemplar eller något liknande.

XGI meddelar också att de har en tävling på deras hemsida där man kan vinna fina priser.

För övrigt kan vi avslöja att senaste ryktet lyder att XGI helt och håller beslutat sig för att skippa DDRII på sina kort och därför sänkt minnesklockfrekvenserna från 1 Ghz till 900 MHz. Vidare har vi sett att tillverkaren Club3D säger att deras kort bara ska ha 800 MHz minne men när vi frågade XGi om det hela sade de att även Club3D skulle ha 900 MHz. Trots det har Club3D fortfarande inte ändrat sina specifikationer så vi vet inte vem det är som har fått något om bakfoten här.
[b]Uppdatering:[/b] vi hittade en liten tysk förhandstitt (hittills är det BARA Tyska publikationer som fått ett kort, skumt eller vadå?) där de nämner att Club3Ds kort (Retail) går i 328/900 MHz till skillnad från 350/800 Mhz som Club3D specificerar och 350/1000 Mhz som XGI från början specificerade. Vidare har kortet heller inte 512 MB (256 MB eftersom minnet är uppdelat i två lika delar) så som första pressreleaserna insinuerade utan de har fått nöja sig med 256 MB (128 MB “i verkligheten” dvs.).
Förhandstitten har en massa bilder, några få prestandatester och lite kommentarer. Läs den här.

Läs mer på XGI’s hemsida

  • Kommentera i forumet
  • Subscribe
    Notifiera vid
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments