Flash säljer som smör
Flashminne säljer bra just nu. Toshiba meddelar att man måste skruva upp produktionen av flashminnen i sin senaste fabrik ordentligt för att hinna med efterfrågan. Apples iPod Shuffle är en av anledningar till att flashminnen går bättre än nånsin.

“Corporate Vice President Masashi Muromachi told Reuters that the company’s current capacity could “in no way” meet demand for NAND flash products, singling out Apple’s iPod shuffle as one factor in the current buying frenzy.”

Källa : The Register

Radeon 9800 –> FireGL X2 hårdvarumod
Rojakpot har tagit sig an uppgiften att modifiera ett Radeon 9800 till FireGL X2, det vill säga versionen avsedd för arbetsstationer inom CAD. Inget som direkt gynnar den vanliga användaren men om man arbetar med CAD så är det väl värt ett försök. Man kan lyckas genom mjukvara, men det kan vara både krångligt och fungerar inte alltid. Det finns i alla fall definitivt kronor att spara för den som är villiga att ta till lödkolven. Hela artikeln finns här.

Källa : Rojakpot

2 x 6600GT = Gigabyte 3D1
Ett intressant test hos Guru3D av Gigabytes 3D1, alltså SLI på ett kort. Artikeln är inte sprakandes färsk men testet är väl så läsvärt, främst resonemanget kring just två GPU:er på ett kort. Lika bra att säga det med detsamma för de som ännu inte vet; det går alltså INTE att köra två stycken kort av detta slag och på så sätt få tillgång till fyra GPU:er. I övrigt ett intressant kort, som dock verkar ha svårt att hitta en egentlig kundkrets, läs varför i hela artikeln.

källa : Guru3D 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments