Vi har vid ett flertal tillfällen rapporterat om monitortillverkare som i denna tidsålder av platta skärmar återigen vänt sig till den äldre CRT-tekniken.
Att CRT-tekniken fortfarande ger bäst bild är de flesta överrens om men tyvärr är det en mycket otymplig teknik jämfört med dagens LCD och Plasma-apparater. CRT-apparater har på senare år setts som stora och tunga kolosser som blivit allt mindre önskvärda i vardagsrummet trots deras mycket humanare priser.
Ett fåtal monitortillverkare har dock fortfarande haft gott förtroende för CRT-tekniken och gjort stora satsningar på att “slimma” CRT-apparaterna, genom att få ner både storlek och vikt på CRT-bildrören.


Samsung är ett av dessa företag som vi rapporterat om och deras första “Slim-CRT” är nu snart ute på marknaden.
Samsung TX-R3079W är en 30″ CRT-TV med stöd för HDTV-upplösningar, 720p/1080i och bland annat 5000:1 kontrast. En plats i hemmabion verkar onekligen vara ett av målen med Samsungs nya CRT-TV.


“For film buffs, the TXR3079W also incorporates progressive scan DVD (480p) compatibility and Samsung’s 3:2 Pull Down process that corrects the flaws inherent in film to video transfers. Samsung’s exclusive Digital Natural Image Engine (DNIe) picture enhancement technology is also included to provide even better contrast, motion, detail and color.”


Tyvärr ser inte Samsung TX-R3079W fullt så slimmad ut som vi hoppats på men jämfört med en “vanlig” CRT-TV är nog skillnaderna desto större. Priser för TVn ska ligga på $1,199 (~8500 sek) och då får du en 30″ CRT-TV med ett djup på endast 16″ (~40cm).
CRT-tekniken kanske börjar bli ett alternativ igen och vi ser fram emot att se ännu mer slimmade modeller.



Källa: DesignTechnica

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments