Small preview image

HD DVD ligger inte på latsidan och precis som Blu-ray planerar man en storsatsning inför nästa år på de nya blålaserteknikerna för optisk lagring. Nu har HD DVD lägret en ny fjäder i hatten då fyra tillverkare nu meddelat att man lyckats utveckla en prototyp av en HD DVD-R skiva som lätt ska kunna massproduceras i vanliga DVD-tillverkningsfabriker. Det är ett mycket viktigt steg i att få ut HD DVD formatet på PC-marknaden och om man kan tillverka skivorna liknande utrustning som för vanlig DVD-media finns det mycket pengar att tjäna. Men det är också något HD DVD alltid påstått, att tillverkningen är mycket lik den för DVD-media.



“Hitachi Maxell and Mitsubishi Kagaku Media/Verbatim, two of Japan’s leading manufacturers of optical disc media, have separately tested and verified the manufacturability of the write-once discs (15GB single layer), which uses a new organic dye specifically developed for blue-laser applications and have confirmed the prospect of volume production.”


HD DVD-R media väntas dyka upp i handeln under våren 2006 i samband med att HD DVD-brännare lanseras för PC-marknaden. Det står helt klart att HD DVD kommer gör allt för att konkurrera med Blu-ray och med tanke på hur tyst det varit kring de båda parternas eventuella samarbete förmodar vi att det nu är vinna eller försvinna som gäller för de två rivaliserande formaten.


Källa: CDR Info

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments