Small preview image

Crossfire som är ATis svar på NVIDIAs SLI-teknik ligger i startgroparna och tekniken förväntas debutera inom kort på marknaden. För dem som följt våra rapporteringar är det ingen nyhet att man utöver ett Crossfire-kapabelt moderkort även kommer behöva ett “mastergrafikkort” för att ge stöd för Crossfire. Dessa master-kort kommer lanseras när ATi tillkännager Crossfire-tekniken och med andra ord finns det ingen möjlighet att använda de Crossfire-moderkort som flera tillverkare redan har klara. Det var i alla fall vad vi trodde tills man på den japanska sajten HKEPC tydligen lyckats förvandla ett vanligt Radeon-grafikkort till ett masterkort.



Man har i själva verket lurat systemet att ett av grafikkorten man använt varit ett masterkort och det genom att manipulera både Catalyst-drivrutiner och grafikkortets BIOS. Enligt VR-Zone ska det tagit dem en månad att lyckas med det hela men nu har man publicerat ett par prestandaresultat med X700 och X300-grafikkort i en Crossfire-uppsättning. Den extra hårdvara som finns på masterkorten verkar bara påverka bildkvalitén då prestandan utan tvekan blir markant förbättrad även i dessa konfigurationer utan “äkta” masterkort.


Prestandaökningen med Crossfire är i flera tester nästan väl bra så vi ska nog ta det hela med en nya salt, men det ser ju onekligen intressant ut samtidigt som vi bara blir mer sugna på att få se “riktiga” Crossfire-system in action.


:: Se prestandatesterna på VR-Zone

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments