Small preview image

Blu-ray har haft flera stora framgångar de senaste veckorna men nu verkar det som att man fått lite motvind, problemet verkar ironiskt nog vara deras lite väl effektiva kopieringsskydd. Samma skydd som fått filmindustrin att dra på smilbanden har retat upp flera hård och mjukvarutillverkare. Inte minst Microsoft men även nu HP som länge varit en Blu-ray supporter. HP säger nu att man kan överväga att gå över till HD DVD om inte Blu-ray lägger till vissa features i dess specifikationer för formatet.



De två features HP vill se är Managed Copy vilket är ett måste för att få Blu-ray att användas ordentligt i Media Center PCs då det tillåter konsumenter att lagra sina filmer, begränsat antal gångar, på hårddisken i sitt Media Center för distribuering över sitt hemnätverk. Man vill även se iHD, en interaktiv teknik, som det ska finnas stöd för i Windows Vista.


När allt fler stora aktörer gör sig hörda kan vi hoppas att Blu-ray ger vika så att man som konsument inte blir helt låst vid användningen av sin inköpta media. Återigen verkar det som att piratkopieringsskydden för de två formaten kan få ett viktigt utslag i detta formatkrig, dock på ett något annorlunda sätt än väntat.


Källa: Reuters

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments