Microsoft har för inte speciellt länge sedan betalt runt 236 miljoner kronor i en uppgörelse med den Sydkoreanska webbportalen Daum. Nu verkar det vara dags att öppna börsen återigen då man nu blivit bötfällda av landets konkurrensverk till en summa av 250 miljoner kronor. Anledningen till böterna är Microsofts Windows-operativsystem som har både Instant Messenger-applikation och sin Media Player-mjukvara integrerat i operativsystemet. Denna “paketlösning” ser den Sydkoreanska staten som en monopolverksamhet och tvingar därför Microsoft att sälja sitt operativsystem i en version utan dessa två applikationer. Detta är inte första gången Microsoft blir fällda för monopolverksamhet i form av deras IM och Mediaspelar-mjukvara då man redan blivit tvingade till att erbjuda versioner av Windows i Europa utan dessa applikationer.


Källa: Betanews

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
martinot
8 Årtal sedan

Så ytterst löjligt. Då borde de bötfälla; Android, iOS, OS X, Bada, Symbian, Sailfish, BB, Solaris och tom många Linuxdistar.

Dessutom så används ju inte msn/live messenger längre (nerlagd tjänst). Med tider av Spotify och YouTube så tror jag inte heller att det är många som bryr sig om mediaspelaren.

Ja, ja, de ser väl tjansen att “casha in” på ett utländskt bolag och pressa dom på lite pengar (gratis är gott).