Small preview imageEric Dremer, 3D Architect and Hardware Design Manager, är tack sin roll en av de viktigare personerna på ATI. Över hos Prohardver.hu har man fått sig en pratstund med denna man där vi bland annat äntligen får en förklaring till varför ATis kretsar heter som dom gör. Svaret var inte lite förvånande faktiskt. Utöver det så diskuterar man även ATIs nya Ring Bus-minneskontroller som ger ATI en hel del spelrum vad det gäller spelspecifika optimeringar, som faktiskt redan sett av med en OpenGl-uppdatering som släpptes. Han nämner även i förbifarten varför ATI har förkastat idén om att försöka slänga in så många pipelines som möjligt och att man helt enkelt satsat på en skalbar design istället.

De pratar även om huruvida ATI skulle ha ett svar på NVIDIAs quad GPU-system som visades upp under CES och vi vet ju sedan tidigare att CrossFire designats för att kunna köras med upp till 256 chip, men vi har inte sett någon quad-CrossFire eller ens dual-core-kort ännu och det verkar beror på att man inte hittat en lämplig lösning för värmen eller kostnaden. Sist men inte minst så får vi en Eric syn på HDR och tyvärr verkar det som om det kommer ta ett tag innan HDR är redo för att verkligen bli en vanlig del av spelen då det finns mycket kvar att jobba på, men vi kan ju alltid hoppas på en snabb utveckling.


There are many, many HDR formats. These include 10b, FP16, RGBe, etc… Probably over 2 dozen formats. All of these formats have advantages and disadvantages. FP16 (common 64b format) is great for dynamic range, but loses out as it doesn’t have much more precision and usually comes at a hefty performance loss. 10b gives the equivalent precision, but at 2x the speed. ISVs will have to pick and choose the right format for the job.


:: Läs vidare hos prohardver.hu
Via: Dailytech

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments