Small preview image

Playstation 3 kommer förhoppningsvis likt Wii få en hel del avtäckt under E3, men redan nu har det dykt upp en hel del detaljer kring den kommande konsolen. Först och främst har man valt att gå samma väg som Microsoft gjort och lanserar två stycken enheter; en billigare version som kommer med en 20GB hårddisk och en dyrare med en 60GB hårddisk. Den första kommer kosta $499/€499 och den senare $599/€599. Den första verkar dock vara begränsad i mer än hårddiskutrymme; ingen kortläsare, WiFi-stöd och inte ens “rumble”-stöd för den nya handkontrollen, enligt IGN. Det sista känns väldigt konstigt dock.



Något som däremot kommer som en riktig chock är det faktum att Sony verkar ha dumpat dual-HDMI-sagan helt. Mycket förvånande, men till en början verkade det som att endast den billigare varianten skulle sakna HDMI-stödet, men enligt IGN skulle det gälla båda.


Å andra sidan kommer den nya handkontrollen som en positiv krydda på det hela. Sony har valt att gå tillbaka till den gamla PS2-designen, men gjort den sladdlös. Möjligheten att koppla in den via USB finns om man så vill och den kommer då att laddas upp för framtida trådlöst bruk.


Man har även valt att lägga till en tilt-funktion i handkontrollen vilket gör det möjligt att luta denna och få det som händer på skärmen att avspegla lutningen. Knappast nytt eller speciellt originellt, men alltid intressant med fler möjligheter för spelutvecklare att jobba med även om liknande saker funnits för PC i många år och aldrig riktigt tagit fart.


Sony kommer även att ha konsoler redo att spela på under E3, vilket tyder på att det det finns konsoler. Att det första lanseringsdatumet är satt till 11 november i Japan och den 17:e i resten av världen säger även det att Sony vet vad dom gör. Sony beräknar skicka ut 6 miljoner enheter innan sista mars 2007 och två tredjedelar av dessa ska komma redan under 2006. Jag hoppas innerligen att de kan hålla detta för en till lansering likt Xbox 360 vill nog ingen veta av, allra minst Sony.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments