Small preview image

Elitegroup (ECS) har visat upp en bärbar dator på Computex som onekligen verkar vara något utöver det vanliga. Man har nämligen meddelat att den prototyp man visar upp på Computex har en ofattbar batteritid på 500 timmar! Nu är det inte så att ECS har hittat den heliga graal av portabla strömförsörjningsmedel utan man har helt enkelt tagit sig lite friheter vid sin marknadsföring. Tekniken som gör det möjligt att nå denna enormt långa batteritid är nämligen auxiliary display och Windows Vista SideShow. Vi har rapporterat om dessa externa displayer vid flera tillfällen tidigare och med en display monterad i skalet på den bärbara datorn betyder det att man inte ens behöver starta datorn för att komma åt flera av dess funktioner.



Utan att starta sin dator ska man kunna läsa av e-post som är lagrad på datorn, titta på foto, spela musik och andra lättare funktioner. Den externa displayen som ECS integrerat på sin prototyp är 2″ stor och använder sig av en navigeringsknapp för att hantera dess funktioner. Dispalyen använder sig av en egen processor och 128MB flashminne, allt integrerat direkt i datorns skal. Detta drar förstås extremt lite ström och det är vid användandet av den externa displayen som ECS lyckats vaska fram 500h batteritid. Men då kan man i princip jämföra det med att fästa en MP3-spelare eller en enklare handdator vid ett batteri för en bärbar dator, det borde finnas kraft så det räcker och blir över.



Bildkälla: The Inquirer


Vi har sedan tidigare sett ASUS propagera starkt för auxiliary display och Vista SideShow som kommer krävas för att hantera displayens funktionalitet och vi hoppas få höra mer om denna teknik inom en snar framtid. Det låter som det finns potential men man ska nog inte vänta sig någon revolution i batteritid för bärbara datorer.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments