Small preview image

Sony BWU-100A har nyligen blivit tillkännagiven som Sonys första Blu-ray brännare för datormarknaden och som tidigare lanseringar av LG och BenQ handlar det om en enhet som hanterar alla tre optiska format, CD, DVD och Blu-ray. HD DVD finns det som väntat inte stöd för i BWU-100A. Specifikationerna för brännaren säger att BD-R/RE media går att skriva i som högst 2x hastighet, precis som övriga första generationens Blu-ray brännare. Enheten stödjer både enkellagers skivor på 25GB och dubbellager med 50GB kapacitet. Sony har valt att använda sig av det beprövade PATA-gränssnittet och som det ser ut nu verkar ingen SATA-modell vara planerad.



“Now consumers, professional videographers and filmmakers can store, record and experience the highest capacity of high-definition video available – from capture to playback,”  


Vad som övrigt är intressant med Sonys Brännare är priset som är satt till 750 USD, vilket på pappret ser ut att vara märkbart lägre än tidigare Blu-ray brännare vi sett. Exakt vilka prisskillnader det blir får vi se i augusti när BWU-100A väntas dyka upp i handeln.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments